Balkan Energy Retreat Concept

Svakome od nas je na rođenju data mogućnost da živi svoju sudbinu, kao skup uslovljenosti od kojih se ne može pobeći ili kao polje ostvarenja najbolje stvarnosti i najviših potencijala.

Ko je rođen ili je neko vreme proveo na Balkanu zna da je u pitanju prostor izraženih suprotnosti; žarkih leta i studenih zima, jakih osećanja koja se kreću od ljubavi do omraze, ogromnih mogućnosti koje neretko ostaju neiskorišćene, kao da sva ta raskoš prirode, ljudi, emocija, umeća izvire iz ogromnog vrela i ponovo uvire u zemlju.

Balkan je bez sumnje područje gde je „koža izmedju svetova najtanja“, odvajkada naseljen prostog snažne energije u kome je svaki naraštaj dao svoj pečat tlu i zauzvrat dobio osobenosti koje krase ljude rođene na ovom podneblju. Kao biljka  čiji plodovi zavise od zemlja u kojoj pusti korenje.

Ono što svako od nas ima priliku jeste da, idući tragom onoga što doživljava kao težinu ili predodređenost, dodje upravo do najvećeg blaga i dostigne stanje oslobođenosti.

Od nas zavisi kako ćemo se nositi sa činjenicom da smo rođeni tu gde jesmo.  Da li je to dodatni teret, breme koje pokušavamo da odbacimo ili upravo propusnica u jedan svet neizmernog blagostanja i mogućnosti koje se ređaju i otvaraju kao šare na ćilimu.

Prihvatanjem svih osobenosti tla sa koga potičemo, mentaliteta, istorije dobijamo i ključ za pristup obrascima koje smo dobili u nasleđe. To nam daje mogućnost da raskinemo obrasce koji nas sputavaju i ojačamo one podržavajuće.

Tek tada možemo da oslobodimo svoju autentičnu energiju, bez potrebe da je trošimo na preuzimanje modela koji ne podržavaju naše istinsko biće i konačno živimo život po sopstvenoj meri.